מדוע אני לא יודע בדיוק מה אני רוצה או איך לעשות את זה נכון?
"יום ראשון דיכאון, יום שני עצבני, יום שלישי לא נגמר, רביעי מיותר", שרה להקת "בנזין" בשנות השמונים. אם גם בכם מחלחלת במוצאי שבת מועקה לקראת תחילתו של שבוע ארוך ולא נגמר, כדאי שתתבוננו על הקריירה או המשרה שלכם. נפריד ונאמר שהבעיה יכולה להיות בכיוון המקצועי הכללי שבחרתם או לחלופין שהכיוון המקצועי הינו נכון והבעיה היא בדרך שבה אתם מתנהלים בתוך הקריירה הקיימת. אבל אל דאגה, עם קצת אומץ ונחישות – תמיד אפשר לשנות ולהזיז דברים.
אם נבדוק סטטיסטית, נראה שחלק נכבד מהאנשים אינם יודעים בדיוק מהו המקצוע המתאים להם או שהם בחרו ועוסקים בתחום שאינו מפיק עבורם הנאה וסיפוק, אלא משמש לפרנסה בלבד. חלקם יסבירו: "אלה החיים. חונכתי שמעבודה צריך להוציא פרנסה ותו לא". כלומר מבחינתם, במהלך 12-8 שעות ביממה נדרש מהם לפעול בצורה מכאנית וחסרת רגשות על מנת להביא כסף הביתה.
חלק מהאנשים כן בחרו בכיוון הנכון, אך משהו לא מדויק שם. חוסר הדיוק גורם לאי הצלחה והתפתחות, לעייפות, לחוסר סיפוק ולמאמץ יתר
בחירת עיסוק נכון ועיצוב נכון של הנסיבות (נרחיב בהמשך), יכולים להוביל אותנו למקומות של נתינה וקבלה. אני משחרר "קילו אנרגיה" לעולם והעולם מחזיר לי. נוצרת סירקולציה מתמדת שבה אני מפרה ומופרה, כך שאני קם כל בוקר עם שיר חדש בלב לקראת היום המצפה לי. כשאני בתחום הלא נכון או כשהדרך שבה אני פועל אינה מדויקת לי, אני קורא לזה, מקומות של "איבוד ולקיחה". אני מגיע לעבודה כל יום, מחכה שיסתיים, נותן בלית ברירה ולוקח תלוש משכורת בסוף החודש. קצת עצוב, לא?
חשוב להתבונן ולהבין את מקורם של הבלבול או הבחירות הלא נכונות שאנו עושים. הדבר נובע בסופו של דבר משני פחדים בסיסיים: פחד קיומי ופחד מדחייה
בתחילת המילניום, עבדתי באופן אינטנסיבי מול חברות ההיי טק בארגון סדנאות וימי גיבוש. התחום שגשג, הכסף נשפך שם כמו מים והסטודנטים נעמדו בתור באוניברסיטאות כדי ללמוד מחשבים ולהצטרף למעגל השפע. באותן שנים, הסטטיסטיקות הראו שלימודי המחשבים הם במקום הראשון מבחינת ביקוש. זמן קצר לאחר מכן, "בועת ההיי טק" התנפצה, הכסף נעלם ובאותה שנה הביקוש ללימודי מחשבים ירד למקום הרביעי
מה בא הדבר ללמד? שבעצם חלק גדול מהנרשמים ללימודים בשנים הקודמות, עשה זאת משיקולי שכר וסטטוס ופחות מאהבה. או כמו ששמעתי פעמים רבות בסדנאות שהנחיתי בקרב העובדים: "אנו חיים בכלוב זהב. לא ממש טוב לנו, אבל מי הטיפש שיוותר על הזהב?!
חשוב שנכיר אם כך את הלך מחשבותינו ושיקולינו בבחירת המקצוע. האם אני מונע על ידי פחד קיומי שמוביל אותי לבחור בביטחון כלכלי במקום בסיפוק, האם אני מונע ממקום של סטטוס- רצון להיות אהוב, מוערך ושייך? בילדותנו, הצורך העז להיות אהובים ובטוחים, לימד אותנו ליצור כל הזמן "חלון ראווה" שהסביבה תאהב. הפסקנו כבר בגילאים הצעירים לשאול "מה אני רוצה להגיד?" אלא "איך זה יישמע?", הפסקנו לשאול "מה אני רוצה ללבוש?" אלא "איך זה ייראה?"
לא פלא שבבגרותנו, אחרי שנים של נתק מעצמנו, אנו מתקשים להתחבר ולשמוע את הקולות הפנימיים המנסים לכוון אותנו אל המקום הנכון עבורנו. לכן, נראה אדם בעל יכולת ורבאלית גבוהה הופך למשל, לעורך דין המייצג בבית משפט למרות שנועד להיות בכלל מנחה קבוצות. שנים אחרי, הוא מגיע אלי "מרוט נוצות" כדי לבחון מה לא עשה עד היום בסדר.
אז מהו המקצוע הנכון?
חלק א'- זיהוי חוזקות, ליבת ערכים פנימיים וייעוד מקצועי אישי
אני קורא להגשמה אמיתית: "מפגש בין התשוקות ונטיית הלב לתכונות החזקות של האדם". התכונות המיוחדות שקיבלנו והכישורים המולדים אמורים לשרת אותנו במלואם. הם לא סתם שם. כדי שלא נגיע למצבו של אותו עורך דין שהתמקד רק בתכונות החזקות שלו בבחירת המקצוע, עלינו לזהות את התשוקות שלנו ולמצוא דרך מלך של מפגש בין התכונות לרצונות העמוקים שלנו
בתהליך החקירה ב"מכון דרך חדשה" אנו בודקים שני אלמנטים חשובים לבחירת העיסוק הנכון. מדובר ביצירת "מפת ערכים אישית" וזיהוי הייעוד המקצועי. הערכים הם מולדים ומכונים גם ה"מנועים הפנימיים של הנשמה" או ה- DNA הפנימי שלנו. לכל אחד ערכים אישיים חשובים שאם יתקיימו בנסיבות חייו, יזכו את האדם בתחושת מלאות, סיפוק והגשמה. למשל, אדם עם ערכים כמו "יצירתיות" ו"הובלה" יצטרך לחפש עיסוק שיאפשר ביטוי מלא של אותם ערכים המייצגים למעשה רצון ותשוקה. אדם עם ערך "משפחתיות" יזדקק לדרך מקצועית שיהיו בה חום ואינטימיות
אם באמצעות מימוש הערכים שלי אני מקבל אנרגיה מהסביבה, הרי שהייעוד המקצועי האישי הוא – "השירות שבאתי לתת לעולם", התמרת האנרגיה הקיימת בי למקום של נתינה והשארת חותם. האם באתי להביא בריאות לעולם, האם באתי להביא ביטחון, האם באתי להצמיח אנשים וכו'. זיהוי הייעוד מסייע בבחירת מקצוע ממשי שמאפשר לבטא אותו
אדם שבחר דרך מקצועית שבה ערכיו וייעודו באים לידי ביטוי, אנשים יחושו שהוא במקום הנכון. הוא אנרגטי, הוא שמח, הוא "רוטט" וממגנט אליו אנשים והצלחה
מכיוון שהיריעה קצרה ותהליך זיהוי הערכים והייעוד מצריך ידע מקצועי (בשיטת "3 השלבים" שפיתחתי אנו עובדים על זיהוי המצפנים האלו ברמת דיוק של מנתח ומגיעים יחד עם הלקוח לבחירה מקצועית מדוייקת בתוך 6 מפגשים), אציע בהמשך ברשימת התרגילים כמה דרכים שיכולות לעזור בשיטת "עשה זאת בעצמך"
חלק ב'- איך לבחור ולעשות את זה נכון
בתהליך הייעוץ במטרה לזהות ה"משימה" הנכונה שאמורה להוות את דרכו המקצועית של אדם, אנו מבחינים בין שלוש רמות של שינוי שיכול להיות ויצטרך אותו אדם לבצע
א. שינוי של 180 מעלות: כלומר שינוי מוחלט בכיוון המקצועי שלו. במהלך תהליך החקירה, מסתבר שאותו אדם רחוק לחלוטין מנטיות הלב שלו, בחר בעבר כיוונים מקצועיים ממקום של חוסר מודעות ומתוך חינוך ולחצים סביבתיים או פחדים. למשל, עורך הדין הנ"ל שהפך למנחה קבוצות בתחומי התפתחות, איש הייטק שהופך לעיתונאי, מורה שהופכת לפסיכולוגית וכו'. בדרך כלל במצבים אלה, יעבור האדם הכשרה מחדש
ב. שינוי בתוך המציאות הנוכחית: לעתים, הכיוון המקצועי מתאים, אך האדם פועל בדרך שאינה מדייקת את הצרכים הפנימיים שלו ולכן, חש מאוכזב, תקוע ופחות אנרגטי והישגי. אתן דוגמה של מיועץ לצורך המחשה:
– רופא משפחה שעובד בקופת חולים. הוא יושב כל היום בקליניקה ומקבל חולה אחרי חולה. יש לו ערכים חשובים כמו מרחב, דינאמיות והרחבת אופקים שאינם מקבלים ביטוי בישיבה אחד על אחד מול מטופל ולכן, "נשמתו" אינה חוגגת. במקרה הנדון, הרופא נשאר בעולם הרפואה אך עבר למחקר במכון מחקר בינלאומי. עתה עבודתו מאפשרת לו חקירה והרחבת אופקים, נסיעות לחו"ל ומפגש עם אנשים מעניינים כך שערכי המרחב והדינאמיות מקבלים סופסוף ביטוי
ג. תוספת על העיסוק הקיים: לעתים, העיסוק הקיים הוא נכון, אך האדם זקוק לתוספת של תרומה או עשייה כלשהי שתביא אותו לסיפוק מלא. לדוגמה: אדם שעוסק בטיפול פיזי (למשל, חיזוק מערכת החיסון, טיפול בכאבי גב או מיגרנות וכו'). הוא אוהב את זה, אך מגלה שנמשך לא פחות לנפש האדם ולתחומים שעוסקים גם ברוח. יש אפשרות כי אותו אדם יוסיף לעצמו עיסוק כמאמן הוליסטי או כמטפל בריברסינג או בפרחי באך למשל, ובכך, יחוש כי המקצוע שלו סוף סוף "שלם" ומדויק.
מעוניינים להפוך למאמנים? לחצו כאן לקבלת פרטים נוספים >>
חלק ג'- בדיקה עצמית
ראשית שני כללים חשובים
- לבדוק שיש לי בעלות מוחלטת ואותנטית על כל רעיון טוב שעולה. כלומר, אני לא רוצה להיות רופא כי גם אחי ה"מוצלח במשפחה" הוא רופא…
- המקצוע העולה במחשבתי, מאפשר ביטוי אמיתי של הרצונות הכמוסים שלי (ערכים וייעוד) ושל התכונות הטבעיות שלי.
להלן התרגילים
- רשמו במחברת רשימה של התכונות הטבעיות שלכם. רשמו הכל, לא רק מה שנראה לכם כתכונה חיובית. גם אם יש לכם למשל תכונה כמו "קופצניות", היא יכולה לשמש אתכם למה שנועדתם להיות.
- ענו על השאלות הבאות המסייעות בהעלאת רעיונות לגבי הכיוונים המקצועיים:
א. מה תמיד רציתי להיות?
ב. איזה תפקיד נותן ביטוי מלא לאיכויות החשובות שסימנתי?
ג. אם תהיה עלי כתבה בעיתון בעוד חמש שנים מהיום לגבי החותם שאני משאיר בתחום המקצועי, איך הייתי רוצה להיות מוצג? מה היה הנושא המדובר?
ד. מהו קהל היעד שמושך אותי ושאני בוחר לשרת (מבוגרים, ילדים, זקנים, חולים, אנשים בתקופות מעבר, בעלי חיים, אנשים בהתפתחות אישית, נשים, חובבי טבע, נהנתנים וכו').
- לאחר שהעליתם מספר רעיונות ענו על שאלות לבחינת הרעיונות:
א. האם יש לי תשוקה לזה?
ב. האם המחשבה על זה ממריצה אותי ומוסיפה לי אנרגיה?
ג. האם יש כאן מפגש בין התכונות שלי לאיכויות שסימנתי?
ד. האם אהיה מוכן לעשות הרבה למען הרעיון הזה (למשל, להעיז לשנות ולפעול בסביבת אי ודאות?)
- דמיון מודרך: ברצוני להציע תסריט שבו ננטרל את פחדיכם, אם זה פחד קיומי או פחד מכישלון שיציג אתכם בסביבה כדחויים ולא מוצלחים. הנטרול, מטרתו להביא אתכם לחשוב נקי ואמתי.
"עצמו עיניכם ודמיינו שאתם חיים בעולם אוטופי שבו מרוויח כל אחד סכום זהה של 30,000 ש"ח בחודש ולא חשוב במה הוא עוסק, אין בעולם הזה סטטוסים – אין הבדל בין מנקה הרחובות למהנדס הטילים וניתן להחליף מקצוע אם רוצים כל שלוש שנים. קחו נשימות ארוכות ורגועות והרפו לתוך המקום הזה. הקשיבו לעצמכם מתוך השקט ונסו להקשיב לרעיונות הטבעיים האינסטינקטיביים העולים מתוככם לאחר שהסרתם את כל ה"לכלוך" של שיקולים חיצוניים ופחדים".
בדקו אם מה שעלה לכם יכול להתמזג היטב עם התכונות המולדות שלכם. אם כן, יש סיכוי להולדתו של מקצוע עבורכם.
לסיכום, חשוב לציין כי מטרת המאמר היא לחבר אתכם לחשיבה נכונה על תחום העיסוק שלכם או הדרך שבה אתם פועלים, דרך "שיקוף" והעלאת שאלות שיחוללו בתוככם התבוננות אחרת.
ב"עולם הארגוני" הישן ההגדרה להצלחה הייתה: יציבות, קידום ופרנסה. כיום, הדברים משתנים. בעולמנו כבר אין מקצועות "בטוחים" ומחקרים מראים כי אנשים מחליפים קריירות שלמות במהלך חייהם ומנהלים את ה"הצגה של עצמם"..
השוק רווי בכל תחום, משבר הקורונה רק חידד את המצב, פיטורים ומשכורות נמוכות פשטו גם באזורי השפע של פעם. ולכן, זהו הזמן דווקא לבחור במקצוע שאנו אוהבים, כי אם שום דבר כבר לא בטוח, בואו נשקיע בסיפוק שלנו, בערך העצמי ובהגשמה.
אימון וייעוץ קריירה במכון "דרך חדשה":
השיטה המדוייקת בישראל אותה פיתחנו נקראת "שיטת 3 השלבים". תהליך מהנה ומרתק בן 6 מפגשים שבסופו תוכלו לקבל את אחת ההחלטות החשובות בחייכם.